www.cfpl.dk, CFPL, Center for Psykoedukation og Læring, Betina Scheller, psykoedukation, selvforståelsesforløb, ADHD, ASF, Autismespektrumforstyrrelser, rettidig indsats, specialkonsulenter, diagnoseforståelse, pædagogiske værktøjer, makkerordning, faglig mentor, ungementor,

Forældrerådgivning

Når ens barn får stillet en diagnose indenfor Autisme eller ADHD/ADD, kan det være vigtigt at få rådgivning i hvorledes man bedst forstår og støtter sit barn. Det er både væsentligt lige når der er stillet diagnose, men det kan for mange være godt løbende at få rådgivning i takt med at ens barn modnes og bliver ældre.

For mange forældre er det også en hjælp at få vejledning i, hvilke muligheder man har for at sikre ens barn den bedste støtte ikke kun i hjemmet, men også i det pædagogiske miljø, på skolen eller i fritidsaktiviteter.

Komorbiditet og overbelastning
Desværre har nogle børn overkompenseret så længe at der er opstået følgetilstande/komorbiditet som eks. angst, ufrivilligt skolefravær, depression, selvskade eller spiseforstyrrelse. Som forældre kan det her være endnu mere vanskeligt at gennemskue, hvad der er bedst at gøre for at hjælpe ens barn og skelne mellem hvad der skyldes den underliggende diagnose og hvad der skyldes overbelastning.

Uanset hvad behovet er oplever mange forældre at de ligesom deres barn har behov for rådgivning og vejledning.

Rådgivning
Vi tilbyder rådgivning til forældre til børn og unge med ADHD/ADD og Autismespektrumforstyrrelser. Samtalerne kan foregå sideløbende med, at barnet/den unge er i selvforståelsesforløb hos os, men man kan også som forældre selv søge rådgivning uafhængigt af, om ens barn er tilknyttet Center for Psykoedukation og Læring.

Det gode familieliv
I samtalerne beskæftiger vi os både med diagnoseforståelse, mestringsstrategier og de hverdagsproblematikker, der kan opstå når man har et barn/ung der skal støttes og mødes på en særlig måde.

Der kan også være behov for hjælp til at håndtere de udfordringer, som følger når ens barns belastningsniveau er for højt. Det kan være omkring konflikthåndtering eller kravstilpasning og ligeledes kan det være relevant at tage stilling til søskende, den øvrige familie, sorgbearbejdelse samt hvilke muligheder man som familie har for at sikre alles trivsel.

Et forløb vil typisk være en samtalerække af min. 5 samtaler.