www.cfpl.dk, CFPL, Center for Psykoedukation og Læring, Betina Scheller, psykoedukation, selvforståelsesforløb, ADHD, ASF, Autismespektrumforstyrrelser, rettidig indsats, specialkonsulenter, diagnoseforståelse, pædagogiske værktøjer, makkerordning, faglig mentor, ungementor,

Forældrerådgivning

 

Forældrerådgivning

Når dit barn får stillet en diagnose indenfor autisme eller ADHD/ADD, kan det være svært at finde ud af, hvordan man bedst støtter og forstår sit barn. Det er både vigtigt lige efter diagnosen og i den videre udvikling, da mange forældre finder det nyttigt at modtage rådgivning løbende i takt med, at deres barn modnes.

For mange forældre er det også en hjælp at få vejledning i, hvordan man kan sikre, at barnet får den rette støtte både i hjemmet, i skolen og i fritidsaktiviteterne.

Komorbiditet og overbelastning

Nogle børn oplever komorbiditet og overbelastning, som angst, depression selvskade eller skolevægring, når de overkompenserer for deres udfordringer i længere tid. Som forælder kan det være svært at forstå, hvad der skyldes den oprindelige diagnose, og hvad der er et resultat af overbelastning. I sådanne tilfælde kan rådgivning hjælpe med at afklare, hvordan man bedst understøtter barnet.

Rådgivning til forældre

Vi tilbyder rådgivning til forældre til børn og unge med ADHD/ADD og autismespektrumforstyrrelser. Samtalerne kan foregå samtidig med, at barnet deltager i et selvforståelsesforløb hos os, men du kan også som forælder søge rådgivning uafhængigt af, om dit barn er tilknyttet Center for Psykoedukation og Læring.

Det gode familieliv

I rådgivningen arbejder vi med både diagnoseforståelse, mestringsstrategier og de hverdagsudfordringer, der kan opstå, når man som forælder skal støtte et barn, der har særlige behov. Vi hjælper også med at håndtere udfordringerne, når dit barns belastning er for høj, fx i relation til konflikthåndtering eller kravstilpasning.

Desuden kan vi støtte dig i at finde løsninger på, hvordan du som forælder kan sikre hele familiens trivsel, herunder søskende og øvrige familiemedlemmer, samt hvordan man bedst håndterer sorg og forandringer.

Forløb og samtaler

Et rådgivningsforløb består typisk af minimum 5 samtaler, og vi tilpasser forløbet efter dine behov og ønsker.